Houten naamslingers

Vrolijke houten naamslingers. Als kraamcadeau voor een baby, een feestje of gewoon voor de kinderkamer.

Inspiratie van baby naamslingers

Veel baby- en kinderkamers zijn al opgevrolijkt met deze naamslinger. De slinger kun je bij de geboorte ook voor de ramen hangen. Moet je het wel prettig vinden dat iedereen dan ook weet hoe de baby heet.

Naamslinger als cadeau

Ga je binnenkort op kraamvisite of een verjaardag? Een leuk cadeau bedenken is nog best een hoofdbreker. Ik stel me altijd een paar vragen: “Wat vinden de ouders leuk om te krijgen voor hun pasgeboren baby?” en “Wat past goed bij de gelegenheid?”. Je kent (een van) de ouders natuurlijk. Maar het inschatten wat ze leuk vinden is een uitdaging. Wat is hun stijl eigenlijk? Houden ze van wat ik in mijn hoofd heb? Een goede test of je de ouders echt goed kent:)

Bij mij schiet ook altijd door mijn hoofd: “Hebben ze mijn cadeau misschien al van een ander kregen?” Ik vind het zelf altijd een erg vervelend moment. Je hebt een cadeau met liefde uitgekozen. Dan is het moment daar om het cadeau te geven, blijkt dat ze die al hebben gekregen. Het is altijd ongemakkelijk. Het zinnetje ‘ik heb de bon nog wel zodat je het kunt ruilen’ wil je natuurlijk niet zeggen. En ja, ik heb dit een aantal keer meegemaakt. Er zijn bijvoorbeeld zoveel leuke babyboeken maar toch presteer ik het regelmatig om hetzelfde boek uit te zoeken als een ander.

Met een gepersonaliseerd cadeau is de kans veel kleiner dat je een cadeau geeft wat al is gekregen. Fiew, een teleurstelling van een dubbel cadeau voor de baby kun je dus voorkomen:) De baby naamslinger is een leuk cadeau voor een kraamvisite of een 1e verjaardag. Mijn ervaring is dat de naamslinger erg wordt gewaardeerd. Omdat je moeite hebt gedaan:

  • zelf iets te ontwerpen;
  • het een persoonlijk cadeau is;
  • en dus ongetwijfeld de eerste keer is dat ze het krijgen.

Tips voor de houten slinger

De houten naamslingers zijn een fijne decoratie voor een kinderkamer. Elke letter komt op een slinger. Je krijgt het als een leuk pakketje thuis samen met een wax koord om de houten naamslingers aan op te hangen. Een paar tips hoe je de slinger op kunt hangen:

  • Met washi tape. Zoek een leuke kleur uit die past bij de kamer.
  • Onder een boekenplank
  • Voor het raam (bijvoorbeeld bij geboorte van een baby)