Herinneringsdoos bij overlijden

Afscheid nemen van een dierbare is een intensieve en moeilijke periode. Helaas wacht de realiteit van het leven al snel weer op je. Je baan start weer en je gezin heeft je weer nodig. Soms sneller dan je zou willen. Daarom is het fijn om alle herinneringen aan je vader, moeder, kind of baby op 1 plek goed te bewaren. Zo kan je op een momentje voor jezelf aan de hand van de ‘herinneringsdoos overlijden’ even terugdenken aan diegene die je mist.

Joehoee.nl heeft hier de houten herinneringsdoos voor ontwikkeld. Een doos waarin je herinneringen bij elkaar houdt met een persoonlijke gravering in de deksel als aandenken aan een dierbaar persoon.

“Sometimes you will never know the value of a moment

until it becomes a memory”

Welke herinneringen bewaar jij in de herinneringdoos na overlijden van een dierbare?

Naast eigenaardigheden had elke dierbare ook zijn maniertjes of spulletjes. Deze dingen maken de herinnering aan deze persoon (vader, moeder, kind of baby) sterk. Door deze spullen te bewaren in de herinneringsdoos gaat de persoon weer even leven in je gedachten als je het er bij pakt.

“Mijn oma had bijvoorbeeld altijd een horloge wat ze dag in dag uit droeg. Dit is voor mij een erg waardevolle herinnering aan haar. Ook had ze een favoriete LP die ik bij het opruimen van haar huis tegen kwam die ik in de doos heb gedaan als aandenken.”

Het meest voorkomende item dat je bewaart als herinnering aan een dierbare is een sieraad. Wil je het sieraad niet los in de herinneringsdoos bewaren dan zou je het in een apart doosje kunnen stoppen. Joehoee.nl heeft een ringendoosje die je hiervoor goed kan gebruiken. Het is een doosje dat je ook kunt laten graveren. Is dit niet nodig dan is een blanco doosje natuurlijk ook erg mooi.

Persoonlijke herinneringsdoos overlijden moeder

Een heel bijzonder idee kwam van een van onze klanten. Tijdens het opruimen van het ouderlijk huis na het overlijden van haar moeder kwam ze een briefje tegen. Dit briefje was ergens bewaard gebleven in een oude doos. Het briefje was handgeschreven en had ze ooit gekregen toen ze een steuntje in de rug nodig had in een moeilijke periode. Voor haar was dit een herinnering van grote waarde.

Ze kwam naar ons toe met de vraag of we deze handgeschreven tekst op de deksel van de herinneringsdoos konden graveren. Dit was voor ons een nieuwe vraag en daarom extra gaaf dat het gelukt is. In de afbeelding hier onder het resultaat.

Maak de herinnering persoonlijk

Elk persoon is uniek en elk persoon had zijn eigenaardigheden. Het unieke aan de herinneringsdoos aan bijvoorbeeld je vader of moeder is de persoonlijke gravering die je in de deksel zet. Alles is mogelijk. Een naam met datum van overlijden is een veel gekozen optie. Ik kan me goed voorstellen dat voor jou een ander iets je sterker herinnert aan bijvoorbeeld een van je ouders of kind/baby. Welke graveringen er mogelijk zijn op de herinneringsbox. Een paar ideeën als inspiratie van de mogelijkheden van graveringen:

  • Een tekst in één van de standaard lettertypes.
  • Een ontwerp (logo of tekst) van bijvoorbeeld de rouwkaart.
  • Een geschreven brief of tekst van je vader of moeder (wij scannen de tekst in zodat de tekst in het handschrift wordt gegraveerd).
  • Een gegraveerde foto.

Andere herinneringen bewaren

Aan veel momenten kun je mooie herinneringen hebben die je goed wilt bewaren. De herinneringsdoos overlijden is hier een voorbeeld van. Andere ideeën om de herinneringsbox voor te gebruiken is bijvoorbeeld als geboortekist, als herinneringsdoos voor een bruiloft of vakantiefoto’s of als kraamcadeau voor een pasgeboren baby.

Als je speciale wensen hebt kun je mij altijd een berichtje sturen. Dan vinden we samen een oplossing voor je idee.